Liikluses tuleb olla ettevaatlik

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lund Valgamaal jagub
Lund Valgamaal jagub Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeameti teatel on eile õhtutundidel uut hoogu saanud lumesadu ja tuisk maanteedel liiklemist maakonniti raskendanud.

Kõige halvemad tee- ja ilmaolud on Rapla, Pärnu ja Järva maakonnas, kus sajab tihedat lund, esineb tuisku ja pinnatuisku. Tuisus on liiklemine raskendatud. Teed on väga lumised, kõrvalteed paiguti tuisuvaalude tõttu raskesti läbitavad või lausa läbimatud.

Soolalumesegused olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katted Saare, Hiiu, Lääne maakonnas. Tartu, Valga, Võru ja Põlva maakonnas oli põhimaanteedel sõidujälg valdavalt puhas, jälgede/radade vahel esines soolalumesegu. Kõrvalteed on raskesti läbitavad.

Ilm oli vahelduva pilvisusega. Lund sadas Lääne, Harju, Pärnu, Rapla, Järva ja Lääne-Viru maakonnas. Peaaegu kõikjal esines pinnatuisku ja tuisku, kohati oli tuisk tugev. Lumesajus ja tuisus oli nähtavus piiratud.

Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -2...-7 kraadini.


Prognoositavalt on oodata lumelisa ja ka tuisku!


Äärmiselt ettevaatlik tuleks liikluses olla nii ristmikel kui viaduktidel, nendele peale- ja mahasõitudel, samuti kiirusmuuteradadel ning raudteeülesõidukohtadel. Arvestada tuleb võimaliku libedusega ja valida talvetingimustes sobiv sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles