Sarja võidu otsustasid neli sekundit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Soo SEB 16. Tartu Rattamaratonil.
Allar Soo SEB 16. Tartu Rattamaratonil. Foto: Klubi Tartu Maraton

Neljast etapist koosnev SEB Tartu Nelikürituse üldvõit läks sel aastal meeste arvestuses kõigi aegade napima vahega Allar Soole. Naistest võitis aga rekordilise kuuenda tiitli Signe Parm, andsid teada Valgamaalgi kulgenud nelikürituse korraldajad.

Pärast kolme esimese etapi – Tartu maratoni, Tartu jooksumaratoni ja Tartu rattaralli – läbimist hoidis Allar Soo tiitlikaitsja ja SEB Tartu Nelikürituse viiekordse võitja Rait Pallo ees spetsiaalse koefitsendi järgi 0,02 punktilist edu, mis rattamaratoni rajale ümber kalkuleerides tähendas ligikaudu 4,5minutilist edu.

Lõpuks edestas Pallo rattamaratoni finišis Sood 4 minuti ja 25 sekundiga. Arvutused näitasid, et Nelikürituse võidu oleks toonud neli sekundit (!) parem aeg.

«Võit tekitas algul mitmesuguseid emotsioone. Alguses ei suutnud ma uskuda, et ma tõesti võidu kätte sain, sest olin pärast rattamaratoni üsna kindel, et pidin piirduma teise kohaga.» ütles kõigi aegade väikseima vahega oma esimese Tartu Nelikürituse tiitli võitnud Soo.

«Kui aga neljapäeva õhtul isa helistas ning ütles, et tulemused on üleval ning ma olen see aasta ära võitunud, tekkis mõnus tunne, et lõpuks on üks eesmärk saavutatud. Kui hiljem ka ise tulemustele pilgu peale viskasin, võttis see vahe ikka kergelt muigele küll, seekord oli lõpuks ka natuke õnne,» lisas Soo.

Soo ja Pallo järel sai SEB Tartu Nelikürituse kolmanda koha lätlane Janis Teteris.

Naiste arvestuses olid vahed mõnevõrra suuremad. Juba kuuenda võidu sai Signe Parm, kes on esimene nii mitme tiitliga nelikürituse võitja. Tõsi, Ene Aigro nimel on koguni üheksa võitu, kuid seitse tiitlit pärinevad veel ajast, kui kavas oli kolm osavõistlust ning rattamaratoni tol ajal Tartu Kolmikürituse nime kandnud võistluse kavas polnud.

«Läksin võistlust nautima ja positiivset elamust saama ning püüdsin võidu peale mitte mõelda. Kunagi ei saa võidus kindel olla, enne kui pole viimase osavõistluse finišis,» rääkis Parm, kes edestas lõpuks paraja vahega teise koha saanud Mare Ulpi ning kolmandaks tulnud Anneli Tühist.

Nii Allar Soo kui ka Signe Parm ütlesid, et lähevad Tartu Nelikürituse võitu kaitsma ka järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles