Lähipäevade ilm plusskraadidega ei priiska

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviline sügis
Värviline sügis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 27. septembril püsib Venemaa kohal madalrõhuala ja selle üks osa koondub Eesti idapiiri taha.

Suureneva surve tõttu on loode- ja põhjatuul tugev, ulatudes öösel ja hommikul mere ja Liivi lahe ääres puhanguti kuni 18, mujal rannikul 14 m/s. Päeval tuul tasapisi nõrgeneb. Niiskust tuleb ka lisaks ja nii sajab vahetevahel hoovihma, sekka ka lumeterasid. Tuulise ilmaga jääb öine õhutemperatuur enamasti 1..7°C piiresse, päeval on sooja 8..10°C.

Nädalavahetusel, 28. ja 29. septembril madalrõhkkond kaugeneb, kuid ulatub servaga siiski mere idakaldale. Sajuhooge on küll harvem, kuid päris kuivaks ilm kindlasti ei jää. Tuul nõrgeneb, aga puhub ikka põhjakaarest. Ilm on endiselt jahe. Öine õhutemperatuur on 2..7, ööl vastu laupäeva selgineva taeva all langeb veidi alla 0°C ümbrusse, päeval on sooja 7..10, laupäeval kuni 12°C.

Esmapäev tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail kohatiste vihmahoogudega. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Öine õhutemperatuur on 0..+5°C, päeval on sooja 6..10°C.

Teisipäeval kõrgrõhkkond tugevneb ja tuleb Läänemerele lähemale, kuid päeval tuleb ikka mõnes kohas hoog vihma. Öö on vaikne, päeval põhja- ja kirdetuul veidi tugevneb. Öine temperatuur langeb -1..+5°C-ni, päevaks lisandub külmemat õhku ja sooja on vaid 6..9°C.

Kolmapäeval laieneb kõrgrõhkkond üle Eesti. Ilm on sajuta ja vaikne. Kui öö on selge, siis langeb õhutemperatuur -2..+3°C-ni langeda, päeval on sooja 7..10°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles