Vägivaldsed mehed teevad muret

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Justiitsministeerium toetab Tartu Ülikooli teadlaste loodavat perevägivallas süüdi mõistetud meestele suunatud programmi väljatöötamist ja piloteerimist 50 000 euroga. Programmi katsetatakse esmalt Harju-, Tartu- ja Ida-Virumaal.

«Iga tegevus, mis aitab perevägivalda vähendada, väärib võimalusel toetamist. Sel aastal saime suunata 50 000 eurot ennetusprojektide toetamiseks ja mul on hea meel, et märtsis välja kuulutatud konkursile laekus mitu head taotlust. Tartu Ülikool pakub välja hea võimaluse töötada välja programm, kuidas korduvvägivallale kalduvaid mehi aidata, ja usun, et teaduspõhine lähenemine annab ka tulemusi,» selgitas justiitsminister Hanno Pevkur.

Tartu Ülikooli pakutud tegevuste hulgas on välisriikide praktika analüüs, sobiva programmi väljatöötamine ja Eesti vajadustele kohandamine, vajadusel vene ja eesti keelt rääkivatele inimestele eraldi metoodika väljatöötamine ning oma ala spetsialistide koolitamine rehabilitatsiooniprogrammi läbiviimiseks.

Rehabilitatsioonigrupis viiakse läbi nii grupi- kui individuaalseid vestlusi. Lisaks pakutakse vägivallas süüdimõistetutele psühholoogilist nõustamist. Programmi käigus analüüsitakse gruppides kerkinud teemasid ja osalenute hoiakute muutusi ning nende arvamusi. Samuti pööratakse tähelepanu programmi mõju uurimisele, et vajadusel programmi kohandada.

«Programmi väljatöötamisel võetakse arvesse nii Lääneriikide kui Eesti senist kogemust, arvestades samas nii eesti- kui venekeelse sihtrühma eripäradega,» selgitas projektijuht Kristiina Tõnnisson.

Projektis kirjeldatud teenusele võib perevägivalla toimepanijaid suunata nii läbi justiitssüsteemi kui vabatahtlikkuse alusel.

Projekti tegevused algavad sellel aastal ja kestavad kuni 2015. aasta sügiseni. Projekti viivad läbi Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse teadlased koostöös partneritega nii riigiasutustest, kolmandast sektorist kui ka TÜ sotsiaal- ja haridusteaduskonnast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles