Metropoliit külastas ülempreestri hauda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülempreester Valentin Savin teenis Õigeusu Kiriku Valga kogudust 1957-1994. Täna avati talle Tartu tn kalmistul hauatähis.
Ülempreester Valentin Savin teenis Õigeusu Kiriku Valga kogudust 1957-1994. Täna avati talle Tartu tn kalmistul hauatähis. Foto: Sandra Saar

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku pea, metropoliit Stefanus külastas täna Valgas Valentin Savini hauda, avades seal hauatähise. Valentin Savin oli Valga Issidori peakiriku ülempreester. Ta teenis seal kuni aastani 1994.

Metropoliit Stefanus pidas Valga Issidori kirikus ka ülempreester Savini 100. sünniaastapäevale pühendatud mälestusliturgia. Tartu tänava kalmistul asuval ülempreester Savini haual pidas ta aga hingepalve.

Tähtsa külalise tulekut oli kalmistule vaatama tulnud ligi kolmkümmend inimest. Kaks anonüümseks jääda soovinud prouat rääkisid, et nemad tulid sündmust vaatama, sest lugesid lehest, et selline asi toimub ja tahtsid metropoliiti oma silmaga näha.

Kohale olid tulnud ka linnavalitsuse esindajad. Linnapea Kalev Härk asetas ülempreester Savini hauale pärja.

Metropoliit Stefanus sündis Belgia Kongos, lõpetas Sorbonne’i ülikooli ning lisaks vaimulikutööle tegi ta Pariisis 20 aastat kristlikke raadio- ja telesaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles