Volikogu kehtestas üldplaneeringu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Pühajärvest.
Aerofoto Pühajärvest. Foto: Foto: Otepää vallavalitsus

Eile, 1. oktoobril toimunud Otepää vallavolikogu istungil kehtestati valla üldplaneering, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Üldplaneeringuga ei planeerita kinnistupõhilist maakasutust, vaid see annab üldised suunad ja tingimused planeerimis- ja ehitustegevuseks vallas.

«Üldplaneeringu puhul on tegemist Otepää vallale väga olulise arengudokumendiga, mis seab paika nii ettevõtluskeskkonna, ruumilise planeerimise kui ka taristute paiknemise järgmiseks 10 kuni 15 aastaks,» tõdes vallavolikogu esimees Aivar Nigol. «See mõjutab nii kohalikke elanikke kui neid, kes soovivad Otepääle elama tulla. Praktiliselt kõik edasised arengud hakkavad tuginema üldplaneeringule.»

Valla üldplaneeringu koostamine on olnud pikaajaline protsess, mis algatati 2005. aastal. Menetlus kestis kokku üle kaheksa aasta. Otepää vallavalitsus kui üldplaneeringu menetluse korraldaja on teinud tihedalt koostööd eri ametkondadega.

«Kõige tihedam koostöö on meil olnud keskkonnaametiga, sest valdav osa Otepää looduspargi maa-alast jääb Otepää valda,» rääkis vallavanem Merlin Müür. «Üldplaneeringu koostamise protsessi oleme kaasanud palju kodanikke ning nende seisukohtade ja arvamustega on võimaluste piires ka arvestatud.»

«Täname nii kodanikke kui ka organisatsioone, kes vallale nii olulise dokumendi koostamisel kaasa aidanud,» lisas Aivar Nigol.

Uus üldplaneering jõustub 10. oktoobril, sellest alates kehtib Otepää valla territooriumil vaid üks üldakt (praegu kehtib kolm akti).

Planeering tugineb eelkõige piirkonna looduslikele, kultuurilistele, majanduslikele ja/või sotsiaalsetele nähtustele ja/või aladele. Planeeringuga tagatakse väärtuste säilimine, kuid samas võimaldatakse väärtuste otstarbekas kasutamine ja vastutustundlik arendamine. Selline lähenemine väärtustab kohalikku elukeskkonda ning identiteeti.

Üldplaneeringuga saab tutvuda 10. oktoobrist Otepää valla kodulehel ja tööpäevadel vallavalitsuses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles