Valgamaa Omavalitsuste Liidus valiti uued juhatuse liikmed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pärli valiti Valgamaa Omavalitsuste Liidu uude juhatusse
Aivar Pärli valiti Valgamaa Omavalitsuste Liidu uude juhatusse Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Valga maavalitsuses 8. jaanuaril peetud omavalitsuste liidu uue koosseisu esimesel üldkoosolekul oli päevakorras liidu juhtorganite valimine ja 2010. aasta eelarve vastuvõtmine. Kohal oli täiskoosseis 26-liikmelisena, igast omavalitsustest kaks esindajat.

Valgamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liikme kohale, kes on ühtlasi ka liidu esimees, esitati kolm kandidaati: Tõlliste vallavanem Madis Gross, Valga linnapea Ivar Unt ja Tõlliste vallavolikogu esimees Rein Randver. Enne hääletamist otsustas Randver oma kandidatuuri  taandada. Hääletamise tulemusena -- 17 häält Madis Grossi ja 9 Ivar Undi poolt -- sai liidu esimeheks taas Madis Gross.

Kolme ülejäänud juhatuse liikme kohale esitati kolm kandidaati: Põdrala vallavanem Aivar Uibu Tõrva, Otepää vallavanem Aivar Pärli Otepää ja Karula vallavanem Rain Ruusa Valga piirkonnast. Valituks osutusid kõik kolm: Aivar Pärli 26, Aivar Uibu 25 ja Rain Ruusa 23 häälega.

Liidu revidendiks valiti 26 häälega Palupera vallavanem Terje Korss. Kandidaadiks esitati veel Tõrva linnapea Agu Kabrits ja Õru vallavanem Andres Palloson, kes aga mõlemad oma kandidatuuri taandasid.

Enne liidu 2010. aasta eelarve vastuvõtmist andis maavanema ülesannetes olev Kalev Härk ülevaate Valgamaa olukorrast. Härk tõi välja maakonna tõsisemad valupunktid ja olulisemad võtmeküsimused, millele tuleb senisest rohkem tähelepanu pöörata. Ühiselt tõdeti, et senine koostöö maavalitsuse ja omavalitsuste liidu vahel on hästi laabunud ning maakonna tasakaalustatud ja tervikliku arengut silmas pidades on kõige tõhusam senist koostööd jätkata.

Valgamaa Omavalitsuste Liidu 2010. aasta eelarve võeti vastu mahus 2 271 000 krooni ja kinnitati ühehäälselt 26 poolthäälega. Eelarves on maakondlikeks ühisüritusteks (kultuuri-, spordi-, meediategevus) 472 000 krooni; haridusvaldkonna ja õpilasüritusteks 538 000 krooni; maakondlikuks arendustegevuseks (sealhulgas turismivaldkond) 433 000 krooni; liikmete koostööprojektideks ja välissuheteks 218 000 krooni ning tegevuse administreerimiseks ja büroo ülalpidamiseks 600 000 krooni.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles