Suusapere pälvis austava tiitli

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Ojaste
Kalju Ojaste Foto: Rein Leppik

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustab seitsmendat aastat Eesti sportlikumaid peresid, kelle valisid 11 maakonna spordiliidud. Valgamaa sportlikem on sedapuhku perekond Ojaste, kelle kirg on suusaalad.

Pereisa Kalju on laskesuusatamises esindanud Eestit kolmel olümpial ning nüüd jagab teadmisi treenerina. Treener on ka poeg Tanel, kes juhendanud Eesti murdmaasuusatamise sprindikoondist. Tütar Triin on samuti võistelnud olümpial ning kuulub murdmaasuusatajana EOK taliolümpiaalade noortetiimi. Poeg Taavi on tubli murdmaasprinter ning tütar Teiloora harrastab nii suusatamist kui ka kergejõustikku.

EOK presidendi Neinar Seli sõnul on oluline tunnustada sportlikke perekondi, kuna pered loovad omi traditsioone ning süstivad sellega spordiarmastust ka järeltulevatele põlvedele.

«Kõikjal üle Eesti on perekondi, kellele sport on elustiil ning lahutamatu osa nende igapäevaelust. Nad naudivad sportimist ning jagavad oma spordirõõmu ka kogukonnaga, juhendades treenerina, korraldades rahvaspordiüritusi või niisama kaasa elades. See on väärt sügavat kummardust,» lausus Seli.

Tänavu pani EOK peredele omalt poolt preemiaks välja reisi eeloleval nädalavahetusel Tallinnas toimuvale ratsutamise tippsündmusele Tallinn International Horse Show koos ööbimisega Reval Park Hotellis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles