Kokku põrkasid liinibuss ja veok

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoki ja liinibussi kokkupõrkes keegi rängalt vigastada ei saanud.
Veoki ja liinibussi kokkupõrkes keegi rängalt vigastada ei saanud. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Täna, 4. oktoobril kella 11.45 paiku teatati Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele liiklusõnnetusest Puka vallas Valgamaal.

Kuigatsi ristmikul põrkasid kokku Valgast Tartusse liikunud Tarbus OÜ reisibuss Volvo ja Tõrva poolt tulnud veok DAF, mis peateel sõitnud bussi külje pealt riivas. Kokkupõrke tagajärjel kaldus buss kraavi ning sellel purunes ka paar-kolm akent.

Bussis oli 28 reisijat ja juht, kellest keegi väga rängalt viga ei saanud. Sündmuskohal andis kiirabi esmaabi kolmele inimesele, üks reisja toimetati Valga haiglasse tervisekontrolli. Temal kahtlustatakse põrutust.

Esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse veokijuht, kes eiras liiklusmärki "Anna teed". Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlust.

Mõlemad sõidukijuhid olid kained, ka ei tuvastanud esialgne test neil narkojoovet. Samuti omasid mõlemad sõidukijuhid vastava kategooria juhtimisõigust.

Teekate oli õnnetuspaigas kuiv, sõidukite rehvid vastasid nõuetele. Kontrollimisel ilmnes, et vanas bussis puudus reisijatel võimalus end turvavööga kinnitada.

Bussis olnud reisijatele saabus järele varubuss, mis inimesed edasi toimetas. Õnnetusse sattunud buss võib juhi sõnul minna aga mahakandmisele.

Kohapeal viibinud Valga politseijaoskonna patrullteenistuse välijuht Renno Saega hinnangul oli tegu õnneliku õnnetusega.

Mõnda aega oli õnnetuspaigas häiritud ka liiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles