Nägemispuudega inimesi ühendab oma selts

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa Vaegnägijate Seltsi (VVS) – asutatud 7. novembril 2001– peamiseks esmärgiks on pimedate ja nõrgaltnägijate integreerimine ühiskonda. Selle nimel oleme korraldanud oma liikmetele palju mitmesuguseid üritusi. Meenutagem kas või valge kepi päeva tähistamist 2002. a, mis kujunes unustamatuks sündmuseks. See Valga kultuurikeskuses toimunud üritus oli ülelinnaline.

Inimestele jagasid väga vajalikke nõuandeid silmaarst Viljar Vihmann Valgast ja rehabilitoloog Anne Kõiv Tartust ning lõpuks andis meeleoluka kontserdi pimedate puhkpilliorkester.

Igal aastal oleme tähistanud Eesti Vabariigi aastapäeva, emadepäeva, jaanipäeva ja jõule. Väga oodatud on ekskursioonid.

Nii käisime 2003. a Otepää mail Gustav Wulffi muuseumis, lipumuuseumis ja tutvusime Otepää kiriku ja selle ajalooga. Eelmisel aastal võtsime ette pikema reisi. Seekord olid meie huviobjektideks Tartu Ülikooli botaanikaaed, Elistvere loomapark ja Palamuse.

Liikmete silmaringi avardamiseks ja teadmiste tõstmiseks on läbi viidud koolitusi. Tänavu oli esimene koolitus 22. veebruaril. Rehabilitatsioonikoolituse viis sel päeval läbi südamesõprade seltsi esimees Ilse Heiberg.

Kõik üritused toimuvad Valgamaa Puuetega Inimeste Koja ruumides (Kungla 15). Neile, kes ei ole veel VVSi liikmeks astunud, soovitame seda teha, sest meie seltsis on tore ja kasulik olla. Meie kontakttelefon on 764 3572.

Tallinnas tegutseb organisatsioon Silmalaegas. 7. aprillil kell 15.30 on see firma Valgas Kungla tn 15. Tutvustatakse mitmesuguseid abivahendeid, nagu rääkivad meeste ja naiste käekellad ning äratuskellad termomeetriga, eri suurusega luubid ja valged kepid, purgikaante avajad ja muud majapidamise tarbed. Ootame kõiki huvilisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles