Naabrid käivitavad ühissekretariaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Tannenberga.
Anita Tannenberga. Foto: Heino Käos

Neljapäeval möödus kuu päevast, mil tegevust alustas Valga ja Valka ühissekretariaat. Kahe linna juhtide ja spetsialistide koostööd koordineeriv asutus sündis ühisprojekti “Valga-Valka: 1 linn, 2 riiki” raames.

Projektijuht Meelis Linnamägi jutu järgi on sekretariaadi ülesanneteks esialgu projektidokumentide koostamine ja tõlkimine, kontaktide loomine kahe linna spetsialistide vahel, nõupidamiste korraldamine ja protokollimine, projektidokumentide arhiveerimine ning ürituste korraldamisele tehnilise toe osutamine.

Tulevikus lisanduvad ülesannete hulka ka muude kahe linna oluliste dokumentide vahendamine (otsused, määrused, eeskirjad), uute projektide algatamine, rahastamistaotluste koostamine ja projektide juhtimine.

Vastset asutust veab Anita Tannenberga (hiljem peaks keegi veel lisanduma), kes on enda sõnul poolenisti lätlane ja poolenisti eestlane. Sekretariaadi ametlikeks töö- ja dokumendikeelteks peaksidki saama nii eesti kui läti keel.

“Mulle on armsad mõlemad linnad ja ma tahan töötada nende heaks,” ütles Tannenberga möödunud nädalal Valka rajoonis Strenčis peetud projektipartnerite seminaril. “Olukord on üsna huvitav, sest minu tööandja on Valka linnavalitsus, kuid töökoht Valgas ja ülesanded saan nii Valga kui Valka linnajuhtidelt.”

Sekretariaadi asukohaks saab Valga raekoda, kus vastavate ruumide remont algas augustis ja peab koos sisustamisega valmis saama septembri lõpuks.

Nii Linnamägi kui Tannenberga loodavad, et sekretariaat toimib kahe linna suhete korraldamisega edasi ka pärast 2007. aastani kestva projekti lõppu, et linnavalitsused leiavad selleks raha oma eelarvest.

Ehkki teatud määral on selline kahe linna ja riigi ühisasutus pretsedent, tegutseb Riias analoogiline organisatsioon juba mõnda aega.

“See koordineerib programmi Interreg III B ühe kitsama prioriteedi tegevust, mis hõlmab Eesti-Läti-Leedu-Vene piirkonda,” selgitas Linnamägi. “Et Venemaa valitsus pole sõlminud Euroopa Liiduga vastavat lepingut, on nende osa paraku kõrvale jäänud.”

“Riia ühissekretariaadi inimesed alustasid varem, neilt on hea õppida. Sealsed töötajad juhendavad ka projektide kirjutamist, meiegi saime abi käimasoleva ühisprojekti loomiseks,” jätkas Linnamägi.

Projekti “Valga-Valka: 1 linn, 2 riiki” rahastab Euroopa Liidu Läänemerepiirkonna Interreg III B naabrusprogrammi Eesti-Läti-Leedu Vene koostööprioriteet Interreg III A.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles