Pühajärve ja Otepää looduspildid on näitusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Rumbi õlimaal “Ajatu hetk”.
Margus Rumbi õlimaal “Ajatu hetk”. Foto: Heino Käos

Pühajärve puhkekeskuses on Tartu vabakutselise kunstniku Margus Rumbi (36) maalinäitus “Sõnumid Eesti maastikult”. Väljas on 23 käesoleval aastal tehtud pastelli. Näituse juhatab sisse õlimaal “Ajatu hetk”, millel on kujutatud Tartu Raadi park viis aastat tagasi. Sellest pargist on ka üks pastell.

Mitu pilti kannavad pealkirju “Otepää maastik”, “Kui roosatab Pühajärv” ja “Maastik Pühajärvega”. Jäädvustatud on Otepää kirik.

Teistest paikadest on kunstnikule inspiratsiooni pakkunud Elva jõgi, Luke mõis, Viljandi maastik ja Ahja mõisapark.

Aga võib-olla polegi näitusekülastajale oluline tuttav koht, vaid ta tahab kujutleda end suvelõpu serenaadi või metsaoja salasosinat kuulamas, saladuste pargis jalutamas või kuskil ujuval saarel. Ka see on võimalik ja kõiki maale saab osta. Hinnakiri on väljas.

Oma esinemistest näitustel tõstab Margus Rump eriti esile isikunäitust “Park” 2000. aastal Tallinnas Sammas galeriis ja osalemist ühisnäitusel 2002. aastal Tallinnas Inglise saatkonnas.

“Minu stiil on impressionistlik. Selle tunnetuse sain Konrad Mäe stuudios. Mulle meeldib väga Lõuna-Eesti maastik. Sellest saan palju innustust,” rääkis Margus Rump endast.

“Need on müstilised maastikud, täis vaikust, puhtust, rahu ja harmooniat, kuid mitte tardumust. Maa ja vee üleminekuid kujutavates piltides on vähem värvilõõma ja enam pieteeditunnet looduse ürgjõu vastu,” kirjutas Margus Rumbi piltide kohta kunstiteadlane Helmi Nassar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles