Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Tõrva kandi kirjamehed rääkisid vestlusringis oma loomingust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vello Jaska (vasakul), Hillar-Jüri Villemson, Valev Elerand, Rein Tootmaa, Elmar Orav, Hans Salm, Boris Kull, Hanno Valdmann, Juhan Mannine, Bernhard Ommuk ja Jaan Tangsoo.
Vello Jaska (vasakul), Hillar-Jüri Villemson, Valev Elerand, Rein Tootmaa, Elmar Orav, Hans Salm, Boris Kull, Hanno Valdmann, Juhan Mannine, Bernhard Ommuk ja Jaan Tangsoo. Foto: Vello Jaska

Üheks sisutihedaks ürituseks Tõrva linna 80. juubelisünnipäeval oli lugejate kohtumine Tõrvas elavate või linnaga tihedalt seotud kirjanikega.

Mõte taoliseks kokkusaamiseks tuli Andres Saarepilt, mõtte tegid teoks lasteraamatukogu juhataja Silva Schütz ja laenutaja Tiiu Rebane.

Kutsututest olid kohale tulnud Hillar-Jüri Villemson, Eda Kabrits, Hans Salm, Vello Jaska, Elmar Orav, Jaan Tangsoo, Bernhard Ommuk, Valev Elerand, Rein Tootmaa, Juhan Mannine, Hanno Valdmann ja Boris Kull.

Tervislikel põhjustel ei saanud kahjuks vestlusringist osa võtta Tõrvaga seotud kirjanik Herta Laipaik.

Kohalolijad otsustasid läkitada talle ühise tervituse ning olid veendunud, et Herta Laipaik lähiajal siiski Tõrva jõuab ja kohtumine temaga toimub.

“Tänu teile on meie raamaturiiulid Eesti kirjanike teoste poolest palju rikkamad ja huvipakkuvamad,” ütles Silva Schütz kohalolijate poole pöördudes ning palus igal kirjamehel ennast ja oma loomingut tutvustada.

Hubases ruumis hakkasid mõttelõngad usinasti hargnema. Elustusid paljud mälestused ja muljed. Kõigil oli, mida öelda, mida täiendada, milles kaasa rääkida. Tõstatus mõte, et Tõrva tuleks luua kirjanduslik rühmitus või raamatusõprade klubi.

Korraldajad kinkisid kodukandi kirjanikele Tõrva linna 80. sünnipäeva kajastava meene ja märkisid, et ühenduse loomise mõte võiks teoks saada.

Tagasi üles