Juhtkiri: Rein Randver pildile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel oli Rahvaliidu elektrooniline volikogu, kus kiideti heaks otsus esitada keskkonnaministri kandidaadiks rahvaliitlasest Riigikogu liige Rein Randver. Juba siis, kui ta Riigikokku pääses, arvasid valijad, et maavanema kohalt tulnu võib mõne ministrikoha saada, näiteks põllumajandusministri oma.

Kuid tagasihoidlik mees, kes Eesti lõunapiirilt tulnud, jäeti oma tundi ootama. Rahvaliit valis Rein Randveri oma volikogu esimeheks ja Riigikogus valiti ta riigikaitsekomisjoni.

Randveri enda sõnul tegi ta Riigikogus nobedasti tööd. Valijad aga leidsid, et teda pole pildil, st teleris näha. Harva küsitakse temalt kommentaare. Tõsi, Valgamaa üritustel on Rein Randver sageli kohal olnud. Ta on sõna võtnud kui Riigikogu liige, kuid kuulajaile meeldejäävat ei olnudki. Jutt oli väga üldsõnaline ja mujalt kuuldud.

Pigem arvati, et Rein Randver teeb eeltööd uuteks Riigikogu valimisteks. Kui kedagi valida ei oska, siis kirjutad selle kandidaadi numbri, keda oled silmast silma näinud.

Keskkonnaminister Villu Reiljani tagasiastumisel otsustas Rahvaliit tema asemele ministriks saata Rein Randveri.

Ministri amet on CVs muidugi ilus, kuid eneseteostuseks on aeg liiga lühike. "See pole mulle tundmatu ala," on Rein Randver ise kommenteerinud. Põllumajanduse ja maaeluga tihedalt seotud olnud mehena ilmselt see nii ongi. Ärevaks teeb aga oht läbi põleda ja järgmisest Riigikogust välja jääda.

Keskkonnaga seonduvaid probleeme on kuhjunud nii palju, et enne saab ministriamet otsa, kui neis selgus tuleb. Rahvas aga ootab selgust.

Teine oht on see, et endine minister astus küll tagasi, kuid erakonna esimehe Villu Reiljani sõna võib minister Rein Randverile otsustamise ajal tähtis olla.

Rein Randveri kandidatuuri peab kinnitama peaminister Andrus Ansip. Kui see nii juhtub, siis tuleb pildil olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles