Maido Ruusmann tuli teist aastat Balti bagimeistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Start VIljandimaal Tääksis on antud!
Start VIljandimaal Tääksis on antud! Foto: Hanno Valdmann

Pühapäeval lõppes Viljandimaal Tääksis Maido Ruusmanni bagihooaeg, Balti meistrivõistluse kontosse jäid neli etapivõitu, üks teine koht ja üks katkestamine ning ülivõimas üldesikoht.

Et võit tuli juba teist aastat järjest, on Tõrva noormehel selles sarjas motivatsiooniprobleemid, kuid pilk sihib kaugemale Euroopasse.

Seekordse raja probleemidest andis märku, et esimeses kvalifikatsioonisõidus lõi augupõrge hammasratta kõveraks ja keti maha. Teiseks eelsõiduks oli auto taastatud ja sealt tuli kolmas koht ja kolmandalt juba esimene.

Pärast teist kvalifikatsiooni oli vaja raami keevitada, rajal läksid küljed kokku Māris Līcisega.

Finaali läks Ruusmann teiselt positsioonilt ja teisena ta ka lõpetas, kaks lätlast said parema stardi (ehk koguni natuke näppasid). Ühest õnnestus distantsil mööduda, kuid Māris Līcis jäi seekord püüdmatuks – masinat polnud mõtet rohkem lõhkuda. Kolmas oli kohalik täht Kristjan Rajamäe.

Lõppkokkuvõttes kogus Maido Ruusmann 109 punkti, teine oli lätlane Māris Līcis 72 ja kolmas samuti lõunanaaber Juris Kuļikovskis 68 punktiga.

«Ei pakkunud see aasta nii palju kui eelmine, ei ole sellist võidujoovastust,» hindas tõrvakas eestlaslikult vaoshoitult tulemit. «Samas on hooaeg sada protsenti täkkesse läinud ja kuigi konkurents oli kõvem, punktides see ei väljendunud. Tulevik sõltub toetajatest, kui on sponsoreid, on kõik võimalik.»

Tänavused kaks mõõduvõttu eurosarjas tõid kindlust, et parema auto korral on Euroopa meistrivõistluste esikümnekonkurentsis püsimine jõukohane ja pärast selliperioodi on võimalik pürgida kuitahes kõrgele. Tõnäoliselt jääbki järgmine aasta vahele, et rahulikult komplekteerida uus bagi.

Lisateavet Maido Ruusmanni tegemistest leiab huviline võrgulehelt www.autocross.ee.

Samas toimus Läti autokrossimeistrivõistluste viies etapp ja mõõtu võtsid ka krosskardid ehk bagipojad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles