Kodutoetust saavad lasterikkad pered on välja valitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KredExile laekus lasterikastelt peredelt 1546 taotlust kogusummas 231,8 miljonit, millest rahuldati 423 summas 70,2 miljonit. Valgamaalt rahuldati 28 pere taotlused ja raha saadakse kokku viis miljonit.

«Taotlejate eluasemeid hindas viieliikmeline komisjon, kuhu kuulusid KredExi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja Eesti lasterikaste perede liidu esindajad. Viimased tegid suure töö ära, sest käisid paikvaatlust tegemas» rääkis Kredexi eluasemedivisjoni juht Mirja Adler.

Lasterikaste perede eluasemed on tema sõnul tihti väga viletsad. «Elatakse väga kitsastes tingimusteks, katused jooksevad läbi, ruumides on hallitus, pole normaalseid pesemisvõimalusi,» täpsustas Adler.

See toetus on tagastamatu ja mõeldud peredele, kus kasvab vähemalt neli kuni 19aastast last. Esimest korda toetab koalitsioonilepe paljulapselisi peresid sellises ulatuses, nagu märkis Adler. Raha tuleb riigieelarvest.

Toetust saavaid peresid vastavalt isikuandmete kaitse seadusele ei avalikustata. Taotluse esitanud saavad kirjalikud teated, telefonitsi tehtud päringutele ei vastata.

Kodutoetus on mõeldud elamu renoveerimiseks või laiendamiseks, seda saab ka pangalaenu tasumiseks kasutada. Taotleja ei saa peo peale midagi. Raha liigub kaupluste, pankade ja ehitajate kaudu. Kui keegi soovib selle eest ise ehitada, on tal olemas ka see võimalus: sõlmitakse individuaalne leping raha kasutamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles