Läti uudis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõpetati koolihoone konserveerimine

Valka linnavalitsus võttis vastu töö, millega sai ühele poole esimene etapp kunagise nn teraskooli hoone ettevalmistamisel rahvusvahelise õppekeskuse rajamiseks. Töö lõpetati tähtajast nädala võrra varem.

SIA Valkas Būvnieks (Valka Ehitaja) juhataja Pēteris Gudrinieks rääkis, et kõige suurem töö oli alguses ehitusprahi ja rusude väljavedu hoonest. Kokku sai prahti 1069 m³. Seejärel demonteeriti täielikult kõik kattematerjalid, kaevati lahti vundament ja kindlustati see.

Mõned esimese etapi väiksemad tööd tuleb veel teha omavalitsusel – esmalt sulgeda mõned aknad ja seista hea, et sisse ei sajaks lund ega vihma. Endiselt jääb hoone ümbritsetuks taraga.

Valka linnapea Unda Ozoliņa ütles, et omavalitsus jätkab projektide ettevalmistamist, mille eesmärk on rahvusvahelise õppekeskuse valmimine. Tema arvates võiks selle ehitada järgmise kolme aasta jooksul.

Valka gümnaasiumis õpib Tai neiu

Selle õppeaasta veedab Lätis Tai tütarlaps Thitapa Rwethaisavad ehk Vink, nagu teda hüüavad koolikaaslased ja õpetajad Valka gümnaasiumis, kus ta 11.b klassis õpib.

Vink on esimene idamaade esindaja, kes õpilasvahetuse korras teekonna Valkasse ette võtnud. Kodulinnas Bangkokis õppis neiu samasuguses koolis nagu on piirilinna oma ja seetõttu on õppesüsteem talle omane.

Hiljuti nägi noor tailanna esimest korda elus lumetuisku. Ta viibis tookord Riias koos teiste kaasmaalastega, kes praegu Lätis elavad. Kell kolm öösel jooksid kõik välja, et lumesõda mängida ja valge ime üle ohjeldamatult rõõmustada. Suures vaimustuses on ta kommivabriku Laima maiustustest.

Valkas avas uksed uus tööstuskaupade kauplus

Valka kesklinnas avati Vigo- nimelise keti pood, kus praegu müüakse jalanõusid ja rõivaid.

«Kuna tegeleme ka hulgikaubandusega, saame kaupa sisse osta odavama hinnaga,» ütles kauplusteketi omanik ja juhatuse liige Virginijus Mileško.

Valka kaupmehed võtsid teate uue poe avamisest vastu rõõmustamata. «Suurkaupluste omanikud mängivad ebaausat mängu. Esmalt määravad madalad hinnad, segades kohalike ettevõtjate turgu. Hiljem tõstavad hindasid, kuid kohalikud on juba kahju kandnud,» ütles SIA K juht Juris Krastiņš.

Valkalane, majandusteaduste doktor Aivars Ikšelis aga ütles, et positiivselt tuleb linnas hinnata igasugust äritegevust, mis suurendab konkurentsi, sest sellest võidab tarbija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles