Klaas hoiab elu puhtana ja on tervisele ohutu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegis müüdav lutipudel.
Apteegis müüdav lutipudel. Foto: Kunnar Rüsülainen

Nõudlus klaasist beebipudelite järele kasvab, kuna inimesed otsivad tehismaterjalidele looduslikku alternatiivi.

Huvi klaasi vastu hakkas tõusma pärast seda, kui kirjutati tervisemuredest, mida põhjustab bisfenool A (BPA) – kemikaal, mis sisaldub plastikbeebipudelites ja teistes kõvast plastikust pakendites. Kuni andmeid selle kohta veel kogutakse, on lastevanemad haaranud initsiatiivi.

Klaasist beebipudelid, mis kümmekond aastat tagasi purunematute plastmasspudelitega asendati, on teel tagasi. Kasvav nõudlus on viinud O-I mõttele asuda 20aastase pausi järel jälle Põhja-Ameerikas klaasist beebipudeleid tootma. Sarnast trendi on märgata ka Euroopas. Selge on see, et tarbijad eelistavad ohutut toodet.

Oluline on anda beebidele hea algus eluks. Klaas on enam kui sajandi jagu olnud usaldusväärne abivahend beebitoidu pakendamisel. Kuna see on tehtud sellistest lihtsatest ja looduslikest ainetest, nagu liiv, sooda ja lubjakivi, on ta täielikult inertne ja hermeetiline. See tähendab, et pakendi küljest ei satu midagi toote sisse.

Klaas on looduslik ja kemikaalivaba. Tema looduslik koostis tähendab, et seda võib korduvalt taaskasutusse võtta, ilma et kannataks kvaliteet ja puhtus.

Euroopa ühe suurema klaaspakenditarnija, Euroopa O-I turunduse ja kommunikatsiooni viitsepresident Dominique Tombeur on öelnud, et kuigi firma peab küll parimaks valikuks beebi toitmist rinnaga, tuleb mõelda neile emadele, kellel erinevatel põhjustel sellist võimalust ei ole.

O-I Euroopa toidusegmendi turundusjuhi Viivika Remmeli sõnul on klaasi pakendatud toit ohutu ja selle maitse selline, nagu loodus on loonud.

Lisainformatsiooni saab koduleheküljelt www.baby.eu.o-i.com ja www.o-i.com.

----------------------------------

O-I

O-I on muu hulgas Eestis asuva Järvakandi klaasitehase omanik. O-I toodab 100% taaskasutatavast klaasist pakendeid. 1903. aastal asutatud firmas töötab üle 23 000 inimese 79 tootmisettevõttes 22 riigis. 2007. aastal oli müügi netokäive 7,6 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles