Tööandjad: alampalk uuest aastast ei tõuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Tööandjate Keskliit (ETTK) teatas eile, et teisipäeval Eesti Ametiühingute Keskliiduga (EAKL) järgmise aasta alampalga suuruse osas kokkulepet ei sündinud ja alampalk uuest aastast ei tõuse.

Tööandjate teatel jääb alampalk ka 2009. aastal 4350 kroonile kuus.

«Oleme jätkuvalt seisukohal, et alampalka ei ole süveneva majanduskriisi ajal võimalik tõsta,» kommenteeris läbirääkimisi ETTK juht Tarmo Kriis.

«Ametiühingutele on korduvalt selgitatud, et ettevõtete palgafond järgmisel aastal võrreldes tänavusega väheneb ja sellises situatsioonis tähendab alampalga tõstmine vaid üht – madalamatel palgaastmetel asuvate töötajate ulatuslikke koondamisi. Õhukest palgafondi on kõigi töötajate vahel niigi keeruline jagada, seega säilitatakse alampalga tõstmisel töökohad kõrgema kvalifikatsiooniga töötajatele ja alampalga saajad jäävad töötuks,» selgitas Kriis.

«Käesoleval aastal tõusis alampalk 21 protsendi võrra, samal ajal jäi keskmise palga tõus alla 15 protsendi. Alampalga suhe keskmisesse palka on tänavu suurenenud 33 protsendilt 35 protsendini, mis tähendab, et alampalga saajate sissetulekud on tänavu kasvanud kiiremini kui teistel palgasaajatel,» lisas Kriis.

Teisipäeval tegi EAKL olulise järeleandmise, et alampalka võiks tõsta 500 krooni võrra. Varem soovis EAKL tõsta järgmise aasta alampalka 900 krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles