Juhtkiri: Talvepealinna võlu ja valu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Segadustest talvepealinna võimu juures on aeg-ajalt ikka juttu olnud. Üht Otepää ettevõtjat tsiteerides on sagedased võimuvahetused loonud olukorra, kus vallavalitsusse sisenedes tuleb kõigepealt küsida, kes võimul on ja alles siis saab oma küsimusele vastust otsida.

Kas olukord just nii keeruline on, teavad kõige paremini asjaosalised ise, aga stabiilsus võimu juures tuleb ilmselt igale omavalitsusele kasuks. Otepää võimuvõitluse hind on, et mitmed vajalikud otsused on jäänud selle tõttu tegemata.

Üks neist on Otepää valla üldplaneering, mis erinevate huvide risttules pole aastaid kohalt liikunud. Kehtiv planeering aga osapooli ei rahulda.

Tänases lehes kirjeldatud segadus Inni järve ääres oleks võinud olla olemata, kui kehtiks üldplaneering, mis need reeglid täpselt paika oleks pannud.

Kas kuplitevahelise järve kallas on sobilik tiheasustusalaks, kus krundid väikesed ja majad tihedalt üksteise kõrval justkui linnatänaval? Eriti siis kui piirkond elatub turismist ja iga inimene, ka see, kel väiksemgi suvilakoht, on potentsiaalne tuluallikas.

Eks küsimusi võib esitada mitmesuguseid ja vastuseidki leida mitmeid. Õigus peab jääma vahepeale, et ei kaoks võimalus uuteks arendusteks ega ka rahu ja vaikus, mis paljude jaoks selle piirkonna nii meeldivaks ja atraktiivseks teeb.

Loodetavasti saab Otepää valla uus üldplaneering, mille töökavandit sel esmaspäeval ka vallavalitsuses tutvustati, peagi osapooltelt, eelkõige muidugi valla elanikelt, heakskiidu.

Kindlasti ei ole aga segadused need, mis Otepää vallale näo annavad, vaid ikka talvehooaeg, mis juba jõudsalt käima on läinud. Peagi on oodata ridamisi võistlusi nii laskesuusatajatelt kui suusahüppajatelt ja krooniks ikka jaanuarikuine maailmakarikaetapp. Praegune ilm külmakraadide ja lumega on ilmselt selle korraldajatele meeltmööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles