Ugalas esietendub jõululavastus

VM.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala veebilehekülg
Ugala veebilehekülg Foto: Internet

UUS. Ugala teatris esietendub reedel, 12. detsembril jõululavastus «Inetu pardipoeg ja lendav kass», mis on lavalaudadel 20. detsembrini.

Selle lavaloo teksti on Hans Christian Anderseni tuntud muinasjutu motiividel kirjutanud Silvia Soro, kes on olnud ka mitme varasema Ugala jõulunäidendi autor.

Seekord avaneb jõululavastuse publiku ees pilt linnu- ja loomariigist, kuhu kuulub palju värvikaid tegelasi alates kodu- ja metsalindudest ning lõpetades siili ja nahkhiirega.

Peategelased on aga kaks üsna tavatut tüüpi – pardiperre sündinud veidra välimusega lind, keda kaaskondsed ei oska nimetada teisiti kui inetuks, ning kass, kellel on kummaline unistus – lennata. Ootamatul kombel saavad neist head sõbrad, kes satuvad koos põnevatesse seiklustesse ning avastavad maailma kõrval ka iseennast.

Nagu õigele jõululoole kohane, räägib lugu sõpruse ja armastuse otsimisest ning igatsusest teha teoks oma unistused.

Jõululoo lavastaja on Oleg Titov, kunstnik Jaanus Laagriküll ning laulude autor ja muusikaline kujundaja Peeter Konovalov.

Peategelaste, pardipoja ja kassina, on laval Martin Mill ja Indrek Sammul, teistes osades Kiiri Tamm, Tanel Ingi, Tarvo Vridolin, Carita Vaikjärv, Juss Haasma, Andres Oja, Luule Komissarov, Triinu Meriste, Anne Valge, Jaanus Kask, Gert Kark ja Peeter Jürgens.

Nagu Ugalas juba traditsiooniks saanud, on lastel pärast etendust
võimalik kohtuda jõuluvanaga, lustida liumäel ja batuudil. Avatud on kohvikud, töötab fotograaf.

Jõuluetendused toimuvad 12., 13., 16., 17., 18., 19. ja 20. detsembril kell 12 ja kell 16.

Lisainfot saab aadressil www.ugala.ee/repertuaar/pardipoeg.html

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles