Lõppes menukas kodanikualgatuslik ettevõtmine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Sven Andreson

Oktoobriga lõpeb kodanikualgatuslik projekt «Maale elama». Samas käivad ettevalmistused algatuse laiendamiseks üle Eesti, andis teada MTÜ Partnerlus.

Reedel, 4. oktoobril kohtusid projektis osalenud kogukonnad Halliste rahvamajas, et võtta kokku saavutused ning vaadata tulevikku. Skype´i kaudu loodi telesild projekti tulemusel Värska kolinud perega ning tehti ülevaade sihtgrupi seas läbi viidud veebiküsitlusest. Samuti arutati ettepanekuid oktoobri lõpus regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri juures toimuvaks ümarlauaks.

Kampaania on algatajate sõnul äratanud paljude eestimaalaste soovi linnast maale kolida. Projekti jooksul on Lõuna-Eesti kogukonnad suhelnud üle 300 huvilisega. Kogukondades koha peal on vastu võetud ja võimalusi näidatud umbes 60 perele. Elukoha on ostnud või elama tulnud 30 peret ja ligikaudu 80 inimest.

Projekti kodulehte on selle eestvedajate andmetel külastanud üle 23 000 inimese. Maal elamise kuvand on meedia abiga muutunud valdavalt positiivseks.

Maale elama algatusega ühinemise vastu on huvi tuntud kõigist Eesti maakondadest, mistõttu on alustatud ettevalmistusi, et muuta see üle-eestiliseks. Otsitakse rahastust, et muuta koduleht kogu Eestit katvaks portaaliks elu- ja töökohtadest ning korraldada järgmisel aastal kõiki maakondi kaasav mess.

Kodanikualgatuse «Maale elama» eesmärk on muuta ühiskonna hoiakuid maal elamise suhtes teadlikumaks ja positiivsemaks ning selle kaudu soodustada linnast maale elama asumise trendi.

Projekti rahastavad regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles