Tulesid ja rehve saab tasuta kontrollida

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeamet andis teada, et järgmisel neljapäeval, 10. oktoobril ajavahemikul kella 11–16 on sõidukiomanikel üle Eesti võimalus kontrollida tasuta oma sõiduki tulede ja rehvide korrasolekut ning vastavust normidele. Vajadusel ja võimalusel saab tuled ka kohapeal ära reguleerida.

«Eelmisel aastal oli sõidukiomanike huvi tulede ja rehvide tasuta kontrolli vastu suur ning juba avapäeval kontrolliti 1131 sõidukit, millest 420 sõiduki ehk 37% tuled olid korras,» rääkis maanteeameti tehnoosakonna juhtaja Jürgo Vahtra.

Tema sõnul moodustasid avastatud tulede probleemidest valesti näitavad tuled 70%. «Rehvide korrasolek oli parem – 88% kontrollitud sõidukitest olid nõuetele vastavad rehvid. Kuid nähtavasti seoses läheneva rehvivahetusega oli 76% rehvide puudustest seotud ülemäärase kulumisega,» märkis Vahtra.

Kellel puudub võimalus järgmisel neljapäeval tulesid ja rehve kontrollida, saab seda tasuta teha veel 14. kuni 19. oktoobrini tehnoülevaatuspunktides. Kampaania ajakava ning liitunud ülevaatuspunktid leiab maanteeameti kodulehelt.

Talverehve tuleb kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris. Naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini.

Kampaania «Tuled korda» korraldab maanteeamet koostöös ülevaatuspunktide ning firmaga Statoil Fuel&Retail Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles