Saunaorientuurimine kujunes seikluslikuks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää saunaorienteerumisel
Otepää saunaorienteerumisel Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Pühajärve puhkekeskusest alanud saunaorienteerumisel oli lisaks tavapärastele saunadele võimalus proovida ka kümblustünne ja autosauna.

Tegu oli enneolematu orienteerumisvõistlusega, kus kaheksa tunni jooksul tuli suurel saunasõbral võimalikult kiirelt heita seljast talveriided ning visata korralik leil talvepealinna saunades.

Saunaorienteerumine oli lustlik ja karastav lõõgastusmäng. Igast saunast sai peale külastust kaardile seda tõendava märke. Punkti läbimiseks tuli lahti riietuda ja leili visata.

Stardiaeg ja lõppaeg fikseeriti kaardile. Lühima ajaga enim arv saunu läbinud meeskondade ja saunaliste vahel selgitati õhtul välja võitja. Iga läbimata punkti eest lisandus trahviaeg 30 minutit.

Võisteldi seltskondlikus ja individuaalses arvestuses. Seltskondlikus arvestuses pidi grupist saunapunkti läbima vähemalt üks inimene. Tiimis võis olla kuni viis liiget.

Saunalistel tuli läbida kümme sauna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles