Tartu maraton seab GPS seireseadmetele suusad alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

39. Tartu maratonil on grupp rahvasportlasi varustatud esmakordselt GPS seadmetega, mis näitavad suusataja asukohta ja võimaldavad võistlejate liikumist jälgida veebikeskkonnas.

Kuna tegemist on rahvaspordiüritustel omalaadse pilootprojektiga, siis sel korral pealtvaatajad oma lähedaste teekonda veel jälgida ei saa, vaid seda teevad SA Tartu Kiirabi töötajad.

Maratoni meditsiiniteenistuse juht Andras Laugamets sõnas, et sellise tehnoloogia kasutamine spordisündmustel muudab rada läbivatele
tuttavatele kaasaelamise võimalused oluliselt mugavamaks.

"Sel aastal oleme varustanud GPS seadmega väikese testgrupi soovijaid. Tehnoloogia sobivuse korral näeb peagi igaüks veebikeskkonnas seda, kuidas lähedastel raja läbimine edeneb ja millal finišijoon ületatakse," tutvustas Laugamets siiani meditsiinivaldkonda teeninud seadmete kasulikkust tavakodanikele.

Alates 2007. aastast on SA Tartu Kiirabi ja mitmete teiste erakorralise meditsiiniabi teenistuste brigaadid olnud virtuaalkaardil nähtavad häirekeskuse dispetšeritele. Reaalajas uuenev ülevaade kiirabibrigaadide paiknemisest ja hõivatusest on olnud hindamatuks abiks piiratud ressursside järjest efektiivsemal kasutamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles