Peruus jäi narkomuulana vahele Valgamaal õppinud tüdruk

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin.Foto on illustratiivne.
Kokaiin.Foto on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix.

Peruus tabati 4. oktoobril kaks Eesti neiut, kes üritasid käsipagasis lennukisse kokaiini smuugeldada. Ühel tüdrukutest on seos ka Valgamaaga – ta on õppinud nii Pikasilla koolis kui Tõrva gümnaasiumis.
 

Kaks väidetavat eestlasest narkomuula jäid vahele Lõuna-Peruus Alejandro Velasco Astete del Cusco nimelises rahvusvahelises lennujaamas, kui narkopolitseinikud avastasid rutiinse kontrolli käigus nende käsipagasist peaaegu kuus kilogrammi kokaiini, vahendab portaal peru21.pe.

19aastane Anneli ja 22aastane Anne Maarja (perekonnanimed toimetusele teada – E. E.) olid minemas lennukile, mis pidi lendama Peruust Cusco linnast Lima kaudu Brasiiliasse.

Kui Anne Maarja Facebooki-lehelt võis lugeda, et välismaale mindi päikese ja soojade ilmade jahile, viitab tema õe kommentaar sotsiaalvõrgustiku lehel hoopis millelegi muule. Seal kirjutab õde, et asi tundus kohe kahtlane, sest oli imelik, et piletid tehakse riiete sorteerijaks minejatele välja. Õe arvates tüdrukud ei teadnudki, et kokaiini veavad.

Anneli tuli Pikasilla kooli kolmandasse klassi õppima Saaremaalt aastal 2003 ning lõpetas selle aastal 2007. Tema haridustee jätkus Tõrva gümnaasiumis.

«Meie koolis oli ta väga tore tüdruk, fantastiline suisa, mul jagub ainult kiidusõnu. Näitles, tantsis, oli sõbralik ja õppis väga hästi,» rääkis Pikasilla kooli direktor Mare Uibopuu. Tema sõnul olid liikvel aga ka jutud, et Anneli edasine koolitee ei olnud niivõrd roosiline.

«Tema kunagine klassiõde rääkis, et Anneliga on probleemid, et ta ei taha enam koolis käia ja siis kolis ta juba ära Tallinna,» ütles Uibopuu. «Hiljem käisid juba jutud, et ta on täitsa liimist lahti ja tahetakse suisa Kaagverre panna – nii et ei oska tõesti öelda, mis temaga juhtus.»

Ka Tõrva gümnaasiumi õppealajuhataja Irja Kääriku sõnul ei hakanud tüdruk Tõrvas koolis käimise ajal mitte millegi negatiivsega silma. «Õppis siin vaid seitsmenda klassi ja läks Tallinnasse. Annelil olid täitsa tavalised koolilapse hinded ja millegi eriskummalisega ta silma ei paistnud,» rääkis Käärik.

Toonane kooliõde paralleelklassist Elis Haavasalu teab Annelit kui normaalset ja sõbralikku neiut. «Kõik said temaga hästi läbi. Tollal poleks osanud arvatagi, et temaga võib nii juhtuda, sest siis oli ta täiesti tavaline tüdruk,» ütles ta.

Kahe neiu reis sai alguse Hispaaniast. Kui algselt pidi see kestma nädala või kaks, siis nüüd võib see kujuneda oodatust palju pikemaks: süüdimõistmisel ootab neide 7–15 aasta pikkune vanglakaristus.

Juhtumiga tegeleb edasi Cusco linna narkotalitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles