Valgas võtab võimu kolmikliit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavalitsuse koosseisus on 1. maist IT-arendusjuhi ametikoht.
Valga linnavalitsuse koosseisus on 1. maist IT-arendusjuhi ametikoht. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koalitsiooni loovad Valgas Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond ja IRL. Koalitsioonileping sõlmitakse järgmisel nädalal.

Valgamaalane kirjutas teisipäeval, et reformierakondlastel on linnas suurem võimalus sotsidega leivad ühte kappi panna, sest sotsid ei taha kindlasti linnapeakohta kaotada ja reformierakondlased igatsevad võimu.

Valimised võitis Valgas Keskerakond, kes sai 2060 häält ehk 40 protsenti kõigist häältest. Nad oleks volikogus saanud üheksa kohta.

Riigikogulane Heimar Lenk ütles vahetult pärast tulemustest teadasaamist, et Keskerakond linnapea kohta ei loovutaks, nagu tegi seda kaks aastat tagasi. «See oli kõige suurem viga.» Keskerakond eelistas koalitsioonipartnerina Reformierakonda.

Teiseks jäi Reformierakond 1357 häälega, mis moodustab kogu häältearvust 26 protsenti. Reformierakonnal on kuus mandaati.

Sotsiaaldemokraadid jäi kolmandaks 1082 häälega, mis teeb 21 protsenti kõigist antud häältest. Sotsidele jäi viis mandaati.

IRLil õnnestus saada volikogus üks koht tänu 419 häälele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles