Terveks ööpäevaks uksed valla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmise «24 tundi Eestimaa rahvamajas» osana esineb laupäeva pärastlõunal Lüllemäe kultuurimajas Sangaste kihelkonna regilauluansambel Koidu Tähed, keda juhendab Koidu Ahk (vasakul).
Ettevõtmise «24 tundi Eestimaa rahvamajas» osana esineb laupäeva pärastlõunal Lüllemäe kultuurimajas Sangaste kihelkonna regilauluansambel Koidu Tähed, keda juhendab Koidu Ahk (vasakul). Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval on rahvamajad üle Eesti pea ööpäevaringselt saginat täis, et tähistada tänavust kultuuripärandi aastat. Valgamaalt osaleb ettevõtmises seitse kultuuri- või rahvamaja.

Laupäeva hommikul kell 8.26, kui päike tõuseb, süüdatakse kõikides maakondades rahvamajade tuled. Need jõuavad õhtul kella seitsmeks Pärnumaale Torisse, kus on Eesti üks vanemaid rahvamajasid.

Valgamaa tule toimetavad Torisse maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Kalle Vister, Riidaja kultuurimaja juhataja Anne Jaakson ja Tõrva gümnaasiumi õpilane Hardo Adamson, kes tuntud tubli deklameerija ja näitlejana. «Hardo võtab ka sõna Toris kõnekoosolekul, mille teema on rahvamajade vajalikkus ja säilitamine,» rääkis Jaakson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles