Talgupäeval osales oodatust rohkem inimesi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka koolipargi heakorratalgud
Puka koolipargi heakorratalgud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 1. mai üleriigilisel talgupäeval "Teeme ära", toimus Valgamaal kokku üle paarikümne talgu. Põhilisteks talgutöödeks olid erinevate objektide koristamised ja korrastamised.

Langetati vanu puid, korrastati hoonete ümbrusi ja parke, puhastati jõesänge, ürgorge ning metsaaluseid prügist ja prahist ning tehti mitmeid erinevaid muid töid. Üle Eesti paigaldati ka tuhatkond linnupesa, millega "Teeme ära" talgusid sponsoreeris Riigi Metsamajandamise Keskus (RMK).

Enamus kokku korjatud prügi viiakse objektilt ära omal jõul, kohati aitab talgulisi prügiveoga RMK ja Valga Teed.

Koristustööde käigus on muu hulgas leitud vana tulekustuti, aidavõti koos aidauksehingedega, murdunud puu kännu alla topitud paarkümmend tühja viinapudelit ning moosipurki, rohkesti vanametalli, traktori väliskumm ning arvukalt autorehve.

Jahe ja kohati vihmane ilm vähemalt Võime meierei, Väike-Emajõe alguse, Apteekrimäe ja Puka koolipargi korrastajate sõnul talgutöid ei sega, samas muutis ilm kohati võimatuks näiteks värvimistööde tegemise.

Appi on tuldud nii rehade kui traktoritega. Mõnel pool on talgulised ka esimese töö lõppedes oma jõud ühendanud ning suurema piirkonna ette võtnud. Talgulisi on kohale tulnud igas vanuses, alates lasteaialastest, lõpetades pensionäridega.

Et talgutest võtsid osa ka paljud eelnevalt mitteregistreerunud, selgus mitmel pool tegelik osavõtjate arv alles talgusupi jagamisel. Positiivsena võib välja tuua selle, et abikäe panid mängu rohkem inimesi, kui seda registreerimislehed näitasid.

Kuigi valdav enamus talgusid leidis aset täna, toimuvad osad talgud siiski ka pühapäeval ning mõned üksikud alles järgmisel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles