Vargusi vähem, kelmusi rohkem

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmus. Foto on illustratiivne.
Kelmus. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Justiitsministeeriumi koostatava kuritegevuse baromeetri andmeil on tänavu üheksa kuuga Eestis pandud toime neli protsenti vähem kuritegusid kui eelmisel aastal sama ajaga. Jaanuarist septembrini registreeriti 29 724 kuritegu, mida on aastatagusest 1284 võrra vähem.

«Valgamaal registreeriti tänavu üheksa kuuga 536 kuritegu, eelmise aasta samal perioodil oli see arv 544. Seega jäi kuritegevuse tase eelmise aastaga lähedasele tasemele,» täpsustas Valgamaalasele justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Valgamaa sarnaneb tema sõnul enamiku maakondadega selles mõttes, et kuritegude arv vähenes eeskätt varguste hulga vähenemise tõttu. «Kuritegevuse tase ehk kuritegude arv 10 000 elaniku kohta oli Valgamaal Eesti keskmisest madalam. Naabermaakondadega võrreldes oli Valgamaa kuritegevuse tase madalam kui Võru- ja Põlvamaal, ligikaudu samal tasemel Tartumaaga ning kõrgem Viljandimaast,» lisas Tuulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles