Kriisikomisjon kaalub ühisettevõtmist kaitseväega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Klaos
Margo Klaos Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna-Eesti kriisikomisjon arutas võimalike kriisiõppuse ideede hulgas ka võimalust siduda tuleval aastal korraldatav kriisiõppus kaitseväe suurõppusega Kevadtorm.

Komisjon arutas neljapäeval muude küsimuste seas ametkondade koostöö- ja kriisiõppuste korraldamist tuleval aastal. Lõuna päästekeskuse ja kriisikomisjoni juht Margo Klaos sõnas, et võimalike kriisiõppuse ideede seas arutati võimalust siduda tsiviiloperatiivteenistuste kriisiõppus kaitseväe kevadise suurõppusega Kevadtorm, mis tuleval aastal korraldatakse Lõuna-Eestis.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja ütles, et välja pakutud idee kohaselt harjutatakse õppusel ühise juhtimisstruktuuri loomist ja koostöö korraldamist olukorras, kus kaitsevägi tegeleb riigi sõjalise kaitsmisega ning tsiviilametkonnad peavad samaaegselt jätkama oma igapäevaseid ülesandeid elanikkonna kaitsmisel.

Samas kaaluti koosolekul ka teisi ideid, näiteks veterinaar- ja toiduameti haldusala teemalist kriisiõppust loomade taudi tõttu tekkida võivast hädaolukorrast.

Kriisikomisjoni koosolekul vaadati tagasi möödunud nädalal Koidula raudteepiirijaamas peetud kriisiõppusele Lydia 2013 ning politsei- ja piirivalveameti esindaja andis ülevaate Peipsi järvel juhtunud kütusereostusele reageerimisest. Ka olid istungil kõne all kiirabiteenuste ümberkorraldamine Lõuna-Eestis ja kohalike omavalitsuste kriisireguleerimise käsiraamat ning vastavad koolitused.

Lõuna-Eesti regionaalse kriisikomisjoni tegevuspiirkond on Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võru maakond. Kriisikomisjon käib koos neli korda aastas ning aasta viimane istung toimub detsembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles