Tõrva neidudekoor võidutses Euroopas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva laulustuudio neidudekoori kontsert.
Tõrva laulustuudio neidudekoori kontsert. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

58. korda Belgias Neerpeltis toimunud üle-euroopalisest noorte muusikafestivalist võttis osa ka Tõrva laulustuudio neidudekoor, kes lõpparvestuses kahele auhinnalisele kohale tuli.

Kokku osales möödunud nädalavahetusel toimunud üritusel 110 koori ja 4000 koorilauljat kogu Euroopast, kes võistlesid omavahel seitsmes kategoorias. Festivali žürii hindas kollektiive nii-öelda meisterlikkuse punktidega, mis tähendas, et tulemus 98--100 tõi võistlejatele auhinna "summa cum laude", tulemus üle 90 andis aga 1. auhinna. Sama auhinna võis seega võita mitu koori.

Eestit esindanud Tõrva koor võistles kokku kahes kategoorias ja sai rikkaliku show- elementidega esituse eest auhinna "cum laude". Klassikaliste kooride kategoorias tunnustati neid 1. auhinnaga.

Enne tagasilendu Eestisse esines neidudekoor esmaspäeval veel Brüsseli Eesti majas ning Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee peamajas.

Tõrva lauluneidude pidulik vastuvõtmine toimub 4. mai varahommikul orienteeruvalt kell 2 Tõrva keskväljakul.

2009. aastal võitis koor esikoha ERRi korraldatud kooride telesaates "Laululahing".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles