Vahel aitab vaid generaator

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hummuli Agro OÜ farmi mehaanik Sander Natka rääkis, et kui farmis on elekter, siis generaator on valveasendis. Katkestuse korral, mis pikem kui viis minutit, lülitub generaator automaatselt tööle.
Hummuli Agro OÜ farmi mehaanik Sander Natka rääkis, et kui farmis on elekter, siis generaator on valveasendis. Katkestuse korral, mis pikem kui viis minutit, lülitub generaator automaatselt tööle. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäevase tormi tagajärjel tekkinud liinirikete tõttu oli Valgamaal eile pärastlõunase seisuga elektrita veel ligikaudu 600 majapidamist. Nõuni kultuurimaja arendusjuht Kalev Lõhmus tõi oma sügavkülmutatud toiduvarude päästmiseks appi diiselgeneraatori.

Lõhmus rääkis reede õhtupoolikul, et käis ise töömeeste juures uurimas ning sai teada, et elektrit on lootust tagasi saada päris päeva lõpuks. «See, mis läks teisipäeva varahommikul ära, pole veel tagasi tulnud,» ütles Lõhmus neljapäeval.

Ta rääkis, et käis varasemalt ka ise liini juures uurimas, kus viga võib olla. «Tean, et minu maja juurest kuni alajaamani ei ole viga midagi, aga minust edasi on üks talu ning seal on puud maas. Olen seda juba mitu korda Elektrilevile teada andnud. Ikka proovid ise ka aidata, nii palju kui saab,» selgitas Lõhmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles