Hingedepäevale pühendatud kontsert meelitas rahva kirikusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdikülalised said süüdata küünla kadunud hingedele.
Kontserdikülalised said süüdata küünla kadunud hingedele. Foto: Sandra Saar / Valgamaalane

Laupäeva õhtul said huvilised nautida Valga Jaani kirikus hingedepäeva kontserdi. Esines ansambel Heinavanker.

Jaani kiriku esine ja oli kaunistatud küünaldega. Ka kontserdikülastajad said süüdata küünla mõnele meie seast lahkunud lähedase hingele.

Huvilisi oli Jaani kirikusse tulnud üle saja. Nagu saanud traditsiooniks, andis ka sellel korral Valga linnapea Kalev Härk Jaani kirikus tegutseva Peetri-Luke koguduse diakonile Kaido Metsojale ja SA Valga Jaani Kiriku Renoveerimine juhatuse esimehele Sirje Pässale üle sümboolse tšeki 1145.13 euroga kiriku renoveerimise fondi.

Heinavankri kontserkava oli pühendatud hingedepäevale. „See on võimalus keskenduda palvetele meie lähedaste lahkunud hingede eest, et nende sealpoolset teekonda valgustataks jumalik sära. Teisalt võime mõelda eespalvete väele, mis saab tulla maiste radade tagant ja olla toeks meie endi hingerännakuile. Jäägem koos tasaseks ja kuulatagem...kusagil on selline punkt, kus vana hääbub ja lakkab olemast, ent sealsamas puhkeb aimamatul viisil täiesti uus imeline maailm. Meile on kingitud võimalus seda mitte kaotada,“ seisis kavas, mis anti kõigile külastajatele.

Kontserdil koguti annetustega kiriku fondi sel korral umbes 182 eurot. Sirje Päss tänas omalt poolt kõiki annetajaid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles