Tõrva sai endale uue linnapea

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva uus linnapea Maido Ruusmann.
Tõrva uus linnapea Maido Ruusmann. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva volikogu istungil valiti täna linnale uued juhid. Keskerakondlasest senise linnapea Agu Kabritsa, kes on linna juhtinud kaheksa aastat, tõukas troonilt Maido Ruusmann.

Kabrits esitas teiseks linnapea kandidaadiks reformierakondlase Tiiu Vipsi. Vips aga tagandas ennast ja nii jäi ainukeseks kandidaadiks Ruusmann. Mees valiti 11 häälega Tõrva linnapeaks. 

Pärast volikogu istungit ütles Vips, et tema arvab, et on hea, kui noortele antakse võimalus ja nemad saavad ka linnajuhtimises kaasa rääkida. See oli ka üks põhjusi, miks Vips enda kandidatuuri taandas. Vips lisas, et kui teda oleks ette hoiatatud, et ta kandidaadiks esitatakse, siis ta oleks võibolla isegi kandideerinud. 

Lisaks linnapeale valiti ka aselinnapead. Ühe aselinnapeana jätkab Tõnu Jaansalu, kes kuulub Keskerakonda ja kes oli ka varasemalt linnapea. Teiseks aselinnapeaks sai Piret Karu Reformierakonnast.

Piret Karu ütles, et aselinnapea koht on kindlasti suur väljakutse, aga ta on väljakutseks valmis. 

Lisaks valiti ka linnavalitsuse koosseisu Siim Ausmees ja Maire Appo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles