Mõisad laiendavad haaret

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel sai samast programmist toetust Palupera mõis.
Kevadel sai samast programmist toetust Palupera mõis. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Reedel, 1. novembril lõppes Euroopa majanduspiirkonna mõisakoolide programmi arendusprojektide avatud taotlusvoor, kuhu laekus 20 taotlust. Programmi eesmärk on tagada ainulaadsete koolide jätkusuutlikkus ja soodustada koolide igapäevast koostööd ja koosmeelt kohalike kogukondadega.

Programmijuhi Riin Alatalu sõnul oli nii mõisakoolidel kui ka kohalikel mittetulundusühingutel ja väikeettevõtetel võimalus taotleda kultuuriministeeriumi kaudu 20 000–60 000 eurot, et kavandada uusi tegevusi koolidena tegutsevates mõisates. Taotlusvooru kogumaht on 670 000 eurot.

Alatalu kinnitas Valgamaalasele, et  Valgamaalt esitati sedapuhku üks taotlus. Millist kooli see täpsemalt puudutab, polnud tal võimalik avaldada. «Täpsema info jaoks on veel vara – taotlused on vaja läbi lugeda ja ära hinnata,» ütles Alatalu. Taotlusvooru tulemused selguvad detsembri alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles