Kutseõppurid lihvivad eesti keele oskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ida-Virumaa kolme kutsekooli eesti keelest erineva emakeelega õpilased parandavad käesoleval sügisel Euroopa sotsiaalfondi programmi «Keeleõppe arendamine 2011–2013» toel oma eesti keele oskust õppereisidel ja keelepraktikal.

Narva kutseõppekeskuse turismikorralduse ja multimeedia erialade õpilased käisid septembris Setumaal ja Valgamaal, oktoobris Pärnumaal ja Kihnu saarel ning Peipsi kandis. Novembris külastatakse kahe päeva vältel Saaremaad. Õppereiside eesmärk on anda noortele võimalus saada juurde erialaseid teadmisi ning avardada silmaringi Eesti kultuuriruumist.

Õppereisist Pärnumaale ja Kihnu saarele tegid õpilased ühe osana õppetööst valmis ka video, mida saab vaadata Youtube’is.

Oktoobris täiendasid Sillamäe kutsekooli tarkvara ja andmebaaside halduse ning arvutiteeninduse erialade õpilased oma eesti keele oskust kolmenädalasel keelepraktikal Kuressaare ametikoolis. Kümme noort arvutispetsialisti õppisid eesti keelt auditoorselt ning ühistes erialatundides Kuressaare ametikooli erialakaaslastega.

Vabal ajal külastasid sillamäelased Kuressaare animapäevi, linna olulisemaid kultuuriobjekte, kunstinäitusi ning võtsid osa ametikooli huviringidest.

Sillamäe kutsekooli koka eriala esimese ja teise kursuse õpilased tutvusid ühepäevasel reisil Tartumaale põllumajandusmuuseumi näituste ning õppeprogrammiga «Rukkileib meie laual». Novembris toimub Sillamäe kutsekooli koka eriala teise ja kolmanda kursuse õpilaste kolmenädalane õppepraktika ning auditoorne eesti keele õpe Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis.

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse laohoidja eriala teise kursuse õpilased läbivad novembris kahenädalase eesti keele kursuse ja erialase keelepraktika Järvamaa kutsehariduskeskuses ning tutvuvad Paide vaatamisväärsustega.

Kutseõppurite keelepraktika ja õppereisid toimuvad Euroopa sotsiaalfondi programmi «Keeleõppe arendamine 2011–2013» tegevuse «Kutseõppurite ja täiskasvanute gümnaasiumide õppurite täiendav keeleõpe» käigus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles