Ülikoolilinnas meenutati teenekat kirjasaatjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti viis üritustesari «Juured» huvilised Tartusse Eesti Rahva Muuseumi, et meenutada Helmes sündinud Emmi Unti.
Hiljuti viis üritustesari «Juured» huvilised Tartusse Eesti Rahva Muuseumi, et meenutada Helmes sündinud Emmi Unti. Foto: Erakogu

Hiljuti viis Tõrva kirik-kammersaali juhataja Ilmar Kõveriku korraldatav üritustesari «Juured» huvilised Tartusse Eesti Rahva Muuseumi, et meenutada Helmes sündinud Emmi Unti, kelle sulest on ERMi arhiivis palju koduloolisi kirjutisi.

ERMi peaarhivaar Tiina Tael tegi kohaletulnud tõrvalastele Emmi Undist ettekande. Giid-metoodik Virve Tuubel tutvustas muuseumi näitusemaja püsiekspositsiooni. Muusikalisi vahepalu pakkusid viiuldajad Andri Annus ja Hanno Maadra.

Emmi Unt sündis Helmes 7. veebruaril 1914. aastal käsitöölise perekonnas. Pikalt elas ta Valgas, kus suri 17. mail 2006. aastal. Teda tuntakse kui emakeele seltsi ja Eesti Rahva Muuseumi (ERM) kohalikku kirjasaatjat.

Undilt on ERMi arhiivis kirjutised linakasvatusest, lõnga valmistamisest, saunast ja vihtlemisest, mesilaste pidamisest, naiste käsitööst, eluolust Valgamaal ja paljust muust. Tal oli palju huvialasid: aia- ja käsitöö, laulmine, kitarrimäng, lugemine ning kaastööde saatmine kohalikule ajalehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles