Geograafianädal uurib vett

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa teadusteater Keeni põhikoolis
Ahhaa teadusteater Keeni põhikoolis Foto: Erakogu

Sel nädalal on Otepää gümnaasiumis geograafianädal, mille käigus on kavas töötoad ning külla on kutsutud Ahhaa keskus ja teised huvitavad külalised.

Et ÜRO on tänavuse aasta kuulutanud rahvusvahelise veealase koostöö aastaks, on kooli geograafianädala teema üks tähtsamatest loodusressurssidest – vesi.

Otepää gümnaasiumi geograafiaõpetaja Ülle Kümmel ütles, et geograafianädala korraldavad kolm 11. klassi õpilast: Gertrud Aasaroht, Annika Tiideberg ja Tairi Lehiste. Tegemist on ainealase uurimistööga. Töötubasid vee teemadel viivad läbi õpilased ise.

Täna, 11. novembril on kavas töötuba pealkirjaga «Vesi meie loovuses», homme üllatab koolilapsi Ahhaa teadusteater etendusega «Vee võlud», kus näidatakse, kui imeline on vesi, räägitakse vee põhiomadustest ja süüdatakse veetilgaga tohutu leek.

Sel nädalal külastab kooli veel keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Margit Turb, kes räägib Otepää kõrgustiku jõgede ja järvede lugu. Näidatakse ka filmi Otepää looduspargist. Vilistlane Armin Mitt räägib, kuidas temast sai filmimees ning kuidas jäädvustada vett filmilindile. Samas toimub veeteemaline viktoriin.

Nädala lõpus osalevad 5.–7. klassi õpilased Valgas veeteemalisel viktoriinil «Puhas vesi hoiab elu». Töötubades on aga kavas vee degusteerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles