Vanamõisa järves võimutseb taas sinivetikas

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanamõisa järve vesi
Vanamõisa järve vesi Foto: Sirli Homuha/Valgamaalane

Kui 29. oktoobril ilmunud artiklis Vanamõisa järvest ei osanud Valgamaa Omavalitsuste Liidu keskkonnaosakonna juhataja Riho Karu veel kindlalt öelda, kas järves vohab taas sinivetikas, siis nüüd kinnitas ta, et just nii see on.

«Olukord pole ometi nii hull kui aastal 2011, hetkel on lihtsalt järvevesi ühtlaselt roheline,» rääkis Karu. Spetsialiste proovide ja analüüside võtmiseks pole veel kohale kutsutud, sest ka silmaga vaadates ja veekogu hinnates on Karu sõnul ilmselge, et tegu on sama probleemiga, mis kaks aastat tagasi.

Karu sõnul on tarvis, et veekogus viidaks läbi suuremad uuringud, mistõttu on vaja kirjutada projekt ja kutsuda kokku spetsialistide kolleegium. «Sellised suured ettevõtmised on aga aegavõtvad, seega on veel vara öelda, millal võiks olukorrale mingi lahendus tekkida. Ilmselt lihtsat ja kiiret lahendust polegi,» rääkis Karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles