Õpilased tutvuvad mahetoiduga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval on Valgas mahetoidu tutvustuspäev, mis koosneb kahest osast: õpilaste külaskäik mahetallu ja seminar kooliperedele, kuhu on oodatud koolijuhid, õpetajad, toitlustajad, hoolekogude ja õpilasomavalitsuste esindajad.

Samuti on õpilastel võimalik tutvuda mahetalu tegemiste ja loomadega Kopra karjamõisas. Talu külastavad Valga vene gümnaasiumi 2.c ja Valga põhikooli 2.b klass.

Tutvustusseminaril kooliperedele «Mahetoit kooli!» räägitakse, miks eelistada mahetoitu ja milliseid mahetooraineid võiksid Eesti koolid kasutada. Reet Kunder OÜst Rema Köök kirjeldab oma kogemust mahetoidu kasutamisel koolide toitlustamisel.

Lisaks astuvad üles lektorid Elen Peetsmann Eesti Maaülikooli mahekeskusest ja Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest.

Mahetoidu päeva korraldavad MTÜ Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus ja MTÜ Saare Mahe, toetab põllumajandusministeerium.

Üritus on osa MTÜ Saare Mahe teavituskampaaniast. Sama projekti käigus toimuvad üritused lasteasutustele ka mujal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles