Täna on liiklusõnnetuste ohvrite mälestuspäev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advendiaeg.
Advendiaeg. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna, 17. novembril tähistatakse kogu maailmas liiklusõnnetuste ohvrite mälestuspäeva, mille üheks sümboliks on põlev küünal.

„Ülemaailmselt hakati seda päeva tähistama 2005. aastal,“ ütles maanteeamet liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenberg, kelle sõnul viiakse maailma eri paigus sel puhul läbi erinevaid mälestustseremooniaid, jumalateenistusi ja kontserte.

„Sellel päeval langetatakse pea liikluses hukkunud inimeste mälestuseks. Süüdakem ka ise praegusel pimedal ajal oma kodus mälestusküünal ja mõelgem igaüks, kuidas saaksime õnnetusi ära hoida ja käituda liikluses ohutumalt,“ rääkis Sellenberg.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on liiklusõnnetused 5- kuni 29-aastaste noorte surma peamine põhjus, kusjuures 30- kuni 44-aastaste seas on liiklussurmad hukkumise põhjusena kolmandal kohal. Maailmas hukkub liikluses igal aastal 1,2 miljonit ja saab vigastada 50 miljonit inimest. Kõigist hukkunutest rohkem kui pooled on 15- kuni 44-aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles