Juubilar püüab raamatuid ahvatlevaks muuta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirguliina raamatukokku kogunes reede õhtul hulk vallarahvast, et tähtpäevaüritusel heita pilk möödunule. Üheskoos lasti hea maitsta ka pidupäevakringlil.
Tsirguliina raamatukokku kogunes reede õhtul hulk vallarahvast, et tähtpäevaüritusel heita pilk möödunule. Üheskoos lasti hea maitsta ka pidupäevakringlil. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Reedel kogunes Tsirguliina raamatukokku saalitäis kohalikke lugejaid ja külalisi, et kuulata kontserti, vaadata raamatuklubi laste etendust ja meenutada möödunud aastate tegemisi.

Pidupäevaga tähistas raamatukogu 90 aasta juubelit. Juhataja Tiia Pärnik-Perniku sõnul on raamatukogul 361 lugejat, kellest 140 on kooliõpilased. «Täiskasvanutest on meie peamised lugejad pensionäridest prouad, sekka ka mõni vanahärra,» iseloomustas juhataja lugejaskonda.

Kõige populaarsemad raamatud on viimasel ajal olnud Mihkel Raua «Musta pori näkku» ja Tea Kase «Tänavalapsed», mida laenutanud 50 lugejat. Juhataja sõnul loetakse agaralt ka elulugusid, millest loetavaim on «Helgi Sallo. Helgib ja heliseb». «Ei saa öelda, et rahva lugemishuvi oleks vähenenud, raamatufänne on igas vanuses inimeste hulgas. Näiteks üks esimese klassi noormees on suur ajakirja Imeline Teadus fänn,» rääkis Pärnik-Pernik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles