Tähistati rahvusvahelist meestepäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(foto on illustratiivne)
(foto on illustratiivne) Foto: mymodernmet.com

Vikipeedia andmetel on rahvusvaheline meestepäev iga-aastane rahvusvaheline sündmus, mida tähistatakse 19. novembril. Seda hakati tähistama 1999. aastal Kariibi meres asuvas saareriiigis Trinidadis ja Tobagos, praeguseks on see levinud üle kogu maailma.

Veebilehe internationalmensday.com sõnul tõusis järjest suurenev huvi meestepäeva vastu esile kuuekümnendatel. Üha enam tõusis üles küsimus, miks ei ole meestele pühendatud naistepäevaga võrdväärset tähtpäeva.

1999. aastal levis Trinidadist ja Tobagost alguse saanud tava edasi enamasti ingliskeelsetesse riikidesse ning praegu tähistavad seda päeva näiteks Jamaica, Austraalia, India, USA, Singapur, Suurbritannia, Malta, Lõuna-Aafrika Vabariik ja teised.

Meestepäeva põhieesmärk on pöörata tähelepanu poiste ja meeste tervisele. Rahvusvaheline meestepäev edendab võrdõiguslikkust, proovib muuta mehi vastutustundlikumaks ja tuua välja meeste positiivseid rolle ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles