Maakonna klassiõpetajad väisasid Tsirguliina Keskkooli

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiõpetajate õppepäev "Õpetajalt õpetajale" Tsirguliina Keskkoolis
Klassiõpetajate õppepäev "Õpetajalt õpetajale" Tsirguliina Keskkoolis Foto: Erakogu.

Teisipäeval kogunesid maakonna klassiõpetajad Tsirguliina Keskkooli, et osaleda õppepäeval "Õpetajalt õpetajale".
 

Õppepäeva ühe korraldaja Tiina Arbeiteri sõnul oli kohal 32 õpetajat üle kogu maakonna. "Kuna õpetajad käivad tihti erinevatel koolitustel on neil ka üksteisele palju õpetada. Õppepäeva eesmärk ongi anda õpetajatele võimalus jagada oma teadmisi huvitavatel teemadel," rääkis Arbeiter.

Õppepäeva alguses tutvustas direktor Heikki Järlik õpetajatele koolimaja ja pidas sissejuhatava kõne. "Seejärel rääkis Riina Järlik Tsirguliina Keskkooli rahvusvahelistest projektidest," ütles Arbeiter.

Järgmine ettekanne oli loovuse ja infotehnoloogia teemal ning viimase ettekande pidas Kristi Lee oskusteõppest. "Ta õpetas meile 15 sammu, kuidas õpetada lastele erinevaid oskusi. Oskused võivad olla millised tahes, näiteks kuidas laps endale rohkem sõpru leiaks," selgitas Arbeiter.

Ettekannetele järgnesid õpitoad. Esimeses neist õpetas Tsirguliina Keskkooli raamatukogu juhataja Tiia Pärnik-Pernik raamatu köitmist. "Kõik õpetajad said endale meeneks ka ühe raamatu kaasa," rääkis Arbeiter.

Teises õpitoas juhendati õpetajaid, kuidas filosofeerida. "Lastel on tihti väike sõnavara ning nad ei oska end ehk nii hästi väljendada ja oma mõtteid avaldada. Filosofeerimisoskus annab neile selleks paremad võimalused," ütles Arbeiter.

"Valisime ka klassiõpetajate ainesektsiooni uue juhi, kelleks sai Tiie Jaaniste Otepäält," rääkis Arbeiter.
Arbeiteri sõnul jäid maakonna õpetajad õppepäevaga väga rahule, sest rõhk oli loovusel ja loomingulisel.

"Lisaks minu ettevalmistavale ja koordineerivale tööle toimis väga hästi kogu meeskonnatöö, kellest põhitegijateks olid: Riina Järlik, Heda Hansson, Marje Utsal, Tiia Pärnik-Pernik, Jana Vainonen, Linda Must, Valdo Kõrge, Heikki Järlik, Inga Kasekamp," kiitis Arbeiter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles