Kallistused söögi alla ja söögi peale

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene gümnaasiumi õppealajuhataja Airi Mäe sõnul on kallistamine osa keelekümblusklassi tavapärasest koolipäevast. Õpetajat kallistatakse nii hommikul, vahetundide ajal, söögi alla kui söögi peale.
Vene gümnaasiumi õppealajuhataja Airi Mäe sõnul on kallistamine osa keelekümblusklassi tavapärasest koolipäevast. Õpetajat kallistatakse nii hommikul, vahetundide ajal, söögi alla kui söögi peale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teistes koolides võidakse selle peale viltu vaadata, kui õpetaja lapsi või laps õpetajat kallistab. Ent Valga vene gümnaasiumi keelekümblusklassides on see õppealajuhataja Airi Mäe sõnul täiesti tavaline.

«Nad lihtsalt tulevad hommikul ja võtavad ümbert kinni ja loomulikult kallistan vastu. See lähedus, sõbralikkus ja avatus ongi kõik, mis seostub keelekümblusega,» rääkis õppealajuhataja Airi Mägi, kes ühtlasi 1.b klassijuhataja.

Vanem, kes paneb lapse Valga vene gümnaasiumi esimesse klassi, saab valida tavaklassi ja keelekümblusklassi vahel, kus õpe käib eesti keeles. Keelekümblus on üks tõhusamaid kakskeelse õppe viisidest. «Esimeses klassis õpib praegu kolmeteistkümnes keelekümbluslaste lend,» rääkis Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles