Varane keeleõpe tõi tunnustuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõpe. Foto on illustratiivne.
Keeleõpe. Foto on illustratiivne. Foto: Helju Keskpalu

Tartu Raatuse kool sai möödunud nädala lõpus Euroopa Komisjoni ning haridus- ja teadusministeeriumi tunnuskirja «Aasta võõrkeelealane tegu 2013» varajase saksa keele õppe läbiviimise ja saksa keele populariseerimise eest Tartu linna lasteaedades õppivate laste ja nende vanemate hulgas.

"Algatus on tänaseks Tartust levinud ja käivitunud mitmes maakonnas: Harju-, Pärnu-, Lääne- ja Valgamaal ning Tallinnas. See näitab, et kasusaajate hulka on võimalik perspektiivis veelgi laiendada," sõnas Tartu Raatuse kooli direktor Toomas Kink.

«Eesmärk on saksa keele populariseerimine, laste ja nende vanemate motiveerimine, julgustamine ja suunamine saksa keele õppimise juurde. Varajane saksa keele õpe toimub laulu, tantsu, rütmilise tegevuse ja mängu abil, keele jäljendamise ning näitlemise kaudu,» rääkis Kink.

Tema sõnul annab saadud tunnustus koolile indu ka edaspidiseks.

«Jätkusuutlikkust näitab see, et pärast lasteaia lõpetamist on võimalik jätkata saksa keele õppimist Tartu Raatuse kooli esimeses klassis. Tegemist on ainsa sellise pretsedendiga terves Tartu linnas,» ütles auhinda vastu võtnud varajase saksa keele õpetamise eestvedaja Imbi Mesila.

Varajase saksa keele õppemetoodika sihtrühm on lapsed vanuses 3–10 eluaastat. Projekti mõjul on varajase saksa keele õpe Tartu lasteaedades suurenenud. Kui 2009. aastal viidi projekti läbi ainult ühes lasteaias, siis 2011. käis töö juba kaheksas ning eelmisel õppeaastal koguni kümnes lasteaias.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles