Robotid asuvad inimesi päästma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tänavu tuleb robotimängus pista rinda ülesannetega, mis seotud looduskatastroofidega, siis pildil demonstreerib robootikaringi juhendaja Toomas Duvin mullust mängulauda, kus robotid pidid täitma ülesandeid, mis seotud vanuritega.
Kui tänavu tuleb robotimängus pista rinda ülesannetega, mis seotud looduskatastroofidega, siis pildil demonstreerib robootikaringi juhendaja Toomas Duvin mullust mängulauda, kus robotid pidid täitma ülesandeid, mis seotud vanuritega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 30. novembril 2013 kutsub Teaduskeskus AHHAA huvilisi robootikapäevale. Võistlevad 250 parimat Eesti ja Läti noort robootikut ning pealtvaatajad saavad töötubades ka ise roboteid meisterdada.

Tartus AHHAA Teaduskeskuses leiab aset Eesti ja Läti FiRST LEGO League poolfinaal, mille alateema on sel korral «Looduse raev». Võistkonnad peavad programmeerima robotid, mis tegelevad looduskatastroofide päästetöödega. Robotid toimetavad inimesteni toiduvarusid ja vett, abistavad kannatanuid, ehitavad üles maju ning toimetavad hädaliste juurde kiirabi.

Päev otsa vältaval võistlusel võtavad 9–16aastased koolinoored mõõtu robotimängus ja meeskonnatöös, disainivad roboteid ning esitavad žüriile oma projekti. «Õpilastel on võimalik näidata, mida nad on robootikaringis õppinud ning võistelda omavanustega,» ütles MTÜ Robootika koolirobootika projektijuht Ramon Rantsus.

Keskuses on laupäeval neli võistlus- ning neli harjutusväljakut. Pealtvaatajatel on erakordne võimalus näha ka uhiuusi Mindstorms EV3 roboteid ning lisaks saab ise osaleda robotite programmeerimise töötubades. Jalgpallishowga esinevad humanoidrobotid nimega Nao ning publik saab vaadata robotite teemal valminud teadusteatri etendust.

Robootikapäeva pääseb vaatama AHHAA piletiga. Kõigi piletiostjate vahel loositakse välja teaduskeskuse meeneid ning Robomiku veebipoe kinkekaart.

FIRST LEGO League (FLL) on suunatud õpilastele vanuses 9–16 aastat. Programmi eesmärk on tuua teadus ja tehnoloogia lastele lähemale ning anda neile vajalikke teadmisi ja oskusi. Võistluse meeskonnad võivad koosneda kuni kümnest kooliõpilasest ja vähemalt ühest juhendajast.
Sisestaja:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles