Miinimumpalk järgnevatel aastatel tõuseb

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vabariigi valitsus otsustas tänasel, 28. novembri istungil tõsta kahel järgneval aastal miinimumpalka. Töötuskindlustuse maksemäära kinnitas valitsus tulevaks aastaks praegusel tasemel, andis teada sotsiaalministeeriumi teavituse peaspetsialist.

Järgmise aasta 1. jaanuarist on tunnitasu alammäär 2,13 eurot ja kuutasu alammäär täistööaja puhul 355 eurot. 2015. aastast on minimaalne kuupalk 390 eurot. Kokku tõuseb alampalk ligi 22%.

«Miinimumpalga tõstmisega suurenevad ka sellega seotud hüvitised, näiteks vanemahüvitis, töötuskindlustushüvitis ja lapsepuhkuse päevade tasu suurus,» selgitas sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Valitsus kinnitas miinimumpalga ametiühingute keskliidu ja tööandjate keskliidu vahelise kokkuleppe alusel. Töötasu alammäär on kohustuslik kõigile Eesti Vabariigis tegutsevatele tööandjatele ja töötajatele.

Ühtlasi otsustas valitsus jätta töötuskindlustusmakse määrad praegusele tasemele ehk 2% kindlustatule ja 1% tööandjatele.

«Peame keskenduma teenustele, mis aitavad meie inimestel olla tööturul konkurentsivõimelised. Riik peab olema võimeline vajadusel toime tulema ka aastatepikkuse kõrge tööpuudusega, nagu näeme seda praegu Lõuna-Euroopas,» selgitas sotsiaalminister. «Oluline on, et tööpuudus jätkuvalt väheneks ka Euroopa ja kogu maailma majanduses püsiva ebakindluse tingimustes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles