Valga alajaama uuendamine läks maksma üle 400 tuhande euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam. Foto on illustreeriv.
Alajaam. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Elektrilevi võttis ehitajalt vastu täielikult uuendatud Lõuna jaotusalajaama, mis annab kindlama elektrivarustuse 2500 majapidamisele ja ettevõttele Valgas linnas.

Ehitustööde käigus ehitati uus alajaamahoone ning asendati senised jaotus- ja automaatikaseadmed kaasaegsetega. Uuendustöödega vähenes elektrikatkestuste oht, paranes ohutus ja alajaama territooriumi välisilme.

„Valga elektrivõrk sammub suurema töökindluse suunas,“ ütles Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres „Mõned aastad tagasi uuendasime kõige olulisema lülina elektrivõrgus Valga piirkonnaalajaama, nüüd kahest olulisest toitesõlmest esimesena Lõuna jaotusalajaama ning lähikuudel algavad loodetavasti Pedeli alajaama ehitustööd.”

Keskmiselt ehitab Elektrilevi üle Eesti iga päev kaks uut alajaama ja viis kilomeetrit elektriliine. Valgamaa elektrivõrgu töökindluse parandamisse investeeritakse tänavu 2,8 miljonit eurot, mille eest uuendatakse 40 alajaama ja ehitatakse 99 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine.

Lõuna alajaam on üks kahest olulisest jaotusalajaamast Valgas, mis varustab elektriga Kungla ja Laatsi tänava vahelist piirkonda. Ehitustöid teostas Siemens OY ja tööde maksumus oli 447 000 eurot.


Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõtja Eesti enam kui 30 võrguettevõtja seas.  Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris ettevõte võrku 100 miljonit eurot, sel aastal on kavandatud investeeringumahuks 109 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles